Teambuilding communicatie tips tijdens corona

Werken in tijden van corona: het vraagt om de nodige flexibiliteit van bedrijven én medewerkers. De meeste mensen hebben hun weg wel gevonden in het thuiswerken, maar vaak wordt aan de teambuilding nog vergeten. Juist in deze tijd is werken aan de teambuilding extra belangrijk. We geven je daarom graag teambuilding communicatie tips!

Door: ANOUK HOEFMANS

Zorg voor duidelijke communicatie

Maak duidelijke werkafspraken met collega’s. Met welke systemen gaan we werken, hoe lopen de processen nu en wie moet er bij welke virtuele vergadering aanwezig zijn? Met digitaal samenwerken is duidelijke communicatie extra belangrijk. Het hoeft niet meteen perfect te gaan: bedenk je dat het proces nog steeds in ontwikkeling is. En vergeet vooral niet om je successen te vieren. Juist nu iedereen thuiswerkt, werkt het voor medewerkers extra motiverend om complimenten te krijgen en stil te staan bij successen. Dit geeft meteen een boost aan de motivatie en het teamgevoel!

 

Werk met online challenges

Door het thuiswerken missen medewerkers het informele contact met collega’s. Zorg voor een gezamenlijke activiteitenkalender met verschillende opdrachten die collega’s thuis kunnen doen. Ga een rondje wandelen tijdens de pauze en deel foto’s van jouw wandeling, volg een online yogales of doe een gekke opdracht tijdens de vrijdagmiddagborrel. Foto’s worden gedeeld op een gezamenlijk platform zodat je ook de resultaten van je collega’s ziet. Je zult gelijk merken wie de meest fanatieke collega is en je zou er zelfs nog een prijs aan kunnen hangen. Dit kan voor medewerkers een dagelijks geluksmomentje zijn: even een laagdrempelig momentje met collega’s, waardoor ze weer met elkaar in gesprek gaan. Een mooie manier om aan de teambuilding te werken!

 

Plan digitale koffiemomenten

De meeste fysieke vergaderingen zijn vervangen door digitale meetings. Over het algemeen gaat dat goed, maar je hebt vast gemerkt dat zo’n online meeting toch wat anders is. Je mist de interactie met elkaar, je kunt elkaars gezichten minder goed lezen en er is minder interactie vanwege de timing en internetverbinding. Net op het moment dat jij er een grapje in wilt gooien, begint iemand anders te praten. Herkenbaar? Zorg daarom voor informele, vrijblijvende koffiemomentjes. Dit kan wekelijks of dagelijks, maar net waar iedereen behoefte aan heeft. Het is ook een mooi moment om eens een koffiemomentje te houden met een collega die je normaal gesproken niet veel spreekt. Zo houden jullie elkaar op de hoogte van elkaars werk, en misschien komen jullie wel tot inzichten om beter samen te werken. Maar het hoeft natuurlijk niet alleen maar over werk te gaan: koffiemomentjes over het weer, de kinderen of moppen tappen kan natuurlijk ook!

 

Virtuele bedrijfsuitjes of op 1,5 meter

Is jullie bedrijfsuitje uitgesteld vanwege het coronavirus? Gelukkig zijn er eindeloze mogelijkheden voor een digitaal bedrijfsuitje! Denk aan online escape rooms, pubquizzen, bingo’s, workshops en borrels. Daarnaast worden we steeds creatiever in 1,5 meter afstand bewaren. Je hoeft je bedrijfsuitje dus niet per se uit te stellen. Van dagjes weg tot een bedrijfsreis in Nederland naar bijvoorbeeld Valkenburg, Zeeland of de Biesbosch: er zijn genoeg alternatieven mogelijk om het op afstand te doen. Edgeplore denkt graag met je mee over een geschikt coronaproof bedrijfsuitje in Nederland.