Lange Wagenstraat 1 - Gilze +31 161 234 322 Ma-Vrij: 8:00 - 18:00 Als beste beoordeeld! 5/5
Follow Us

Duurzaam reizen

Minder impact met Edgeplore

Reduceren van de footprint

Bij Edgeplore delen we de passie voor reizen, maar we erkennen ook de impact hiervan op het klimaat. Bij Edgeplore geloven we, zeker in de toekomst, in het vervullen van reiswensen met minimale schade aan onze planeet, zodat toekomstige generaties ook van de wereld kunnen genieten. Echter geloven we bij Edgeplore niet in het afkopen van de CO₂ uitstoot middels het planten van bomen. Niet zozeer omdat het compenseren van uitstoot een slecht idee is, maar juist omdat het planten van bomen pas na minimaal 50 jaar een reële impact op het klimaat kan hebben. Als het bos in de tussentijd wordt gekapt of op een andere manier verdwijnt (natuurramp, ecologische ziekte, politieke onrust, onwetendheid lokale boeren etc.) dan is de impact nihil. Daarom bieden we een aantal krachtige(re) opties voor verandering.

 

Het is aan jullie hoe ver jullie willen gaan met betrekking tot duurzaamheid. Benieuwd naar de projecten, kosten en mogelijkheden? Neem contact op voor de mogelijkheden! Wij denken graag met jullie mee om de impact van jullie personeelsreis te minimaliseren en/of te compenseren!

Vluchtcompensatie via duurzame projecten in derdewereld landen

CO₂ trip of vluchtcompensatie middels een investering in duurzame projecten in landen waar er nauwelijks in duurzame energie wordt geïnvesteerd, de derdewereld landen. Naast het verduurzamen van energieopwekking worden de lokale mensen geholpen met een constante energievoorziening. Een vereiste voor de verdere ontwikkeling van het gebied. Naast een duurzamer klimaat geloven we bij Edgeplore namelijk ook in betere leefomstandigheden voor de medemens. Simpele compensatie kan het probleem van de klimaatverandering niet oplossen, omdat het niets verandert aan de werkelijke bron van CO₂. Het is echter wel een noodzakelijke second-best-oplossing zolang de beste oplossing nog niet bestaat.

Bijdragen aan verduurzaming en innovatie reisindustrie

Met de tweede optie investeer je niet alleen in de duurzame projecten maar ook in de verduurzaming van de reisindustrie zelf. Dit gaat door middel van een donatie aan de verdere ontwikkeling van fairfuel by Atsmosfair - voor het vliegverkeer. De Fairfuel-norm waarborgt de integriteit van de technologie waarmee e-kerosine gemaakt wordt. E-kerosine kan worden gebruikt in de bestaande luchtvaartsector. Bij Edgeplore geloven we, zeker in de toekomst, in het vervullen van reiswensen met minimale schade aan onze planeet, zodat toekomstige generaties ook van de wereld kunnen genieten.

Verduurzaming van het reisprogramma

Naast het compenseren en bijdragen aan een duurzamere reistoekomst is het natuurlijk ook mogelijk om klimaatvriendelijke keuzes te maken in het reisprogramma. We denken graag met jullie mee door bijvoorbeeld accommodaties te selecteren met het Green-Key-label (accommodaties met het doel om harmonie te bereiken tussen kwaliteit, gemak en milieuvriendelijke activiteiten). Te dineren in restaurants die de zero-waste-policy hanteren. Activiteiten te selecteren waarbij de impact minimaal is: van een tour op e-sneeuwscooters tot een moerraswandeling met ecoloog als gids.

Duurzame voorbeelden

Ontdek hieronder een aantal voorbeelden van duurzame programmaonderdelen. Benieuwd naar de mogelijkheden qua activiteiten, accommodaties of dinerlocaties voor een van onze reisbestemmingen die aanspreekt? Uiteraard helpen we jullie graag door de opties te bespreken en daarmee bij het minimaliseren van de impact van jullie personeelsreis.

Meer info over onze duurzame opties?

Neem contact op

Ontdek beschikbare datums, prijsspecificaties en bestemmingen nu ook per telefoon.

Bel: 0161 234 322

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag van 08:00 - 18:00.
Al bij ons een personeelsreis geboekt? 24/7 bereikbaar!

Whatsapp Direct bellen

Vragen en/of opmerkingen?

Laat het ons weten! Samen zorgen we ervoor dat jullie een leuke tijd met Edgeplore gaan beleven.

Verstuur een e-mail