Lange Wagenstraat 1 - Gilze +31 161 234 322 Ma-Vrij: 8:00 - 18:00 Als beste beoordeeld! 5/5
Follow Us

Faq's

Meest voorkomende vragen

Dit zijn de frequently asked questions over de bedrijfsuitjes van Edgeplore. Ben je op zoek naar vragen over een specifieke bestemming? Kijk dan even onderaan de desbetreffende pagina.

Hoe zit het met de reisbegeleiding?

Iedere Edgeplore-trip wordt begeleid. Dat betekent niet dat jullie zelf op pad gaan met een pakketje noodtelefoonnummers (zoals ‘reisbegeleiding’ bij een consumentenvakantie). Aan de hand van het aantal personen waarmee het avontuur beleefd wordt sturen wij professionele reisleiders mee. Deze begeleiders hebben het programma dan al minstens één keer zelf ondernomen. Het kan zijn dat we op locatie nog lokale reisleiders laten bijspringen met nog meer ervaring in het betreffende gebied.

Waar start de trip?

In principe start jullie avontuur op het vliegveld of bij een binnenlandse trip op de verzamellocatie. Jullie zijn vrij om zelf naar de locatie te komen. Uiteraard kan het de trip nog wat extra sfeer geven om als groep aan te komen en te eindigen. Hierin denken we graag mee in transport. Daarnaast is het op het vliegveld vaak voordeliger om gezamenlijk te rijden in plaats van los parkeren.

Wat moet ik meenemen?

Less is more. Met name bij de actieve trips wordt het vaak wandelen en sjouwen. Je wilt dan niet teveel spullen op je rug dragen. Maar een onderbroek binnenstebuiten aantrekken uit ellende is ook niet alles… Voor de langere hikes zorgen we natuurlijk voor transport van de bagage van punt A naar B. Per bestemming ontvang je van ons een paklijst met de essentiële zaken.

Welke datums zijn beschikbaar?

Voor elke trip geldt dat we proberen ze het hele jaar door aan te bieden. Uiteraard zijn er voorkeursmaanden waarin bepaalde bestemmingen er echt uitspringen. Georgië bijvoorbeeld kan erg mooi zijn met sneeuw, maar ook in de zomer bieden de bergen fantastische belevingen. Graag kijken we samen met jullie wanneer het perfecte moment daar is om de bestemming te ontdekken.

Hoe betalen we de trip?

We hebben afspraken over vaste prijzen met de lokale instanties voor de activiteiten. Hierdoor weten wij en jullie waar we aan toe zijn. Daar zijn de all-in prijzen op gebaseerd. Je betaalt bij boeking 40% en een aantal weken voorafgaand aan het vertrek de tweede 60%.

Wat zijn opties voor duurzaam reizen?

Bij Edgeplore bieden we krachtige opties aan om je reis te verduurzamen. Wij streven ernaar om op verantwoorde wijze reizen aan te bieden met positieve impact op lokale gemeenschappen en het milieu.

In onze programma's nemen we duurzame keuzes serieus. Denk aan lokale inkoop, samenwerking met gecertificeerde aanbieders, en de optie voor ecologische en biologische restaurants en hotels. Een voorbeeld hiervan is een bezoek aan een biologisch greenhouse in IJsland, waar we genieten van een farm-to-table lunch en informatieve lezing over het proces. Of denk aan een verblijf het zero waste resort in Slovenië, waar we overnachten in luxe lodges.

Tijdens onze reizen besteden we speciale aandacht aan natuur en milieu, met betrokkenheid bij lokale duurzame projecten zoals het bezoeken van een smeltende gletsjer in IJsland of een noordzeecruise naar het windmolenpark aan de Belgische kust.

Daarnaast bieden wij een scala aan bestemmingen op rijafstand aan om de ecologische voetafdruk te verminderen. Wij staan klaar om met jullie mee te denken en de impact van jullie personeelsreis te minimaliseren en/of te compenseren. Samen kunnen we een reis op maat creëren die niet alleen onvergetelijk is voor jullie team, maar ook een positieve bijdrage levert aan de wereld om ons heen.

Benieuwd naar de specifieke duurzaamheidsprojecten die we ondersteunen, de bijbehorende kosten en de diverse mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of bekijk hier onze duurzaamheidspagina voor alle mogelijkheden.

Zitten alle hoogtepunten in de trip?

Per bestemming proberen we drie verschillende varianten aan te bieden, voor variatie in de kosten en de duur van de trip. In de meest uitgebreide variant (en dus ook de langste trip) bezoeken we alle hoogtepunten. In de korte variant niet. Wil je weten hoe dit voor jouw trip zit? Kijk dan even op de detailpagina van de specifieke bestemming, daar lichten we dit per trip toe.