20 teambuilding vragen en oefeningen op locatie

De teambuilding versterken is een onderwerp dat blijvend de aandacht zou moeten krijgen. Werken aan de teambuilding doe je vaak met leuke activiteiten waarbij communicatie en samenwerken centraal staan. Met deze teambuilding oefeningen en vragen werk je aan het versterken van het team!

Door: ANOUK HOEFMANS

Teambuilding oefeningen

 1. Sportsessie op kantoor: jullie hebben vast een fitte collega die voor personal trainer wil spelen. Samen sporten, samen zweten, samen afzien. Dit zorgt gegarandeerd voor een saamhorigheidsgevoel en het team wordt er ook nog eens fitter door!
 2. Schapen drijven: misschien niet de eerste teambuildingsactiviteit die je in gedachten had, maar zeker de moeite waard. Schaapherders leren jullie hoe je samen met een hond de schapen over een uitdagend parcours kunt drijven. Communicatie en samenwerking zijn essentieel, dus dit is een goede activiteit om de teambuilding te versterken!
 3. Dropping: hoe reageert je team op een nieuwe, onverwachte situatie? Je wordt met je team gedropt op een onbekende locatie en jullie moeten samen navigeren naar een nieuwe plek. Wie neemt de leiding, wie volgt en wie sputtert tegen? Een dropping zorgt voor inzichten binnen het team, het is een spannend uitje en er wordt ook nog eens goed aan de teambuilding gewerkt.
 4. Vlot bouwen: als er ergens goede samenwerking voor nodig is, dan is het wel om een vlot te bouwen. Deze activiteit vraagt om goede communicatie. Verdeel collega’s over teams en maak er een competitie van. Welk team lukt het als eerste om een goed vlot te bouwen waarbij iedereen droog blijft?

Teambuilding vragen

Een teambuildingsessie op de planning? Met onderstaande vragen kunnen mooie en diepe gesprekken ontstaan die uiteindelijk bij zullen dragen aan het versterken van de teambuilding.

 1. Wat is een talent van jou waar collega’s niks van weten?
 2. Welke eerste indruk maakte ik op jou?
 3. Welk ongevraagd advies zou je mij willen geven?
 4. Als je een carrière switch zou moeten maken, wat zou je dan willen doen?
 5. Wat is de grootste blunder die je op het werk maakte?
 6. Waar kun je goed hulp bij gebruiken in je werk?
 7. Heb je genoeg uitdaging in je werk?
 8. Als jij de baas zou zijn van dit team, wat zou je dan veranderen?
 9. Welk boek zou je iedereen aanraden?
 10. Wat zou jouw werk leuker maken?
 11. Wat is mijn toegevoegde waarde aan het team?
 12. Als je een eigen bedrijf begint: voor welke functie zou je mij dan aannemen?
 13. Met welke collega zou jij een dag van baan willen ruilen?
 14. In welk werk zou je echt vreselijk zijn?
 15. Waar ben je veel tijd aan kwijt op het werk
 16. Hoe kom je tot rust na een drukke dag op het werk?

Het is ideaal om de teambuilding te versterken op locatie, waarbij collega’s uit de dagelijkse drukte stappen. Even weg van kantoor of de thuiswerkplek en samen aan het team bouwen in een andere omgeving. Nog op zoek naar een bedrijfsreis waarbij we samen werken aan sterkere teambuilding? Edgeplore biedt verschillende trajecten aan in het binnen- en buitenland waarbij je zelf kan kiezen waar je de focus op wilt leggen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een expert mee te nemen die ontdekt wie de leiders uit het team zijn, of een traject waarbij de sterke punten van het gehele team worden onderzocht. Zo zetten we samen een team neer dat perfect op elkaar is ingespeeld.