Lange Wagenstraat 1 - Gilze +31 161 234 322 Ma-Vrij: 8:00 - 18:00 Als beste beoordeeld! 5/5
Follow Us

Teambuilding communicatie training

Een unieke manier van teambuilding, om elkaar beter te leren kennen

Geen saaie sessies in vergaderruimtes, maar lekker naar buiten om elkaar echt beter te leren kennen. Edgeplore biedt unieke teambuildingtrajecten aan om bijvoorbeeld de communicatie binnen jouw team te verbeteren. Samen met een teambuildingscoach zetten we een traject uit wat bestaat uit een zeer gevarieerd programma. Van een sessie om inzicht te geven in karakters tot een fantastische trip waarin we een aantal keer op de proef worden gesteld. 

Teambuilding coach & werkwijze

Edgeplore werkt nauw samen met een teambuildingscoach. Onze coach heeft erg veel ervaring met het samenstellen van teams die moeten presteren onder zeer grote druk. Hij weet als geen ander mensen te lezen en te bepalen welke karakters je nodig hebt om het juiste team te vormen. Onze teambuildingscoach laat collega’s inzien wat hun sterke en minder sterke punten zijn en hoe ze deze optimaal kunnen inzetten binnen de organisatie en zelfs daarbuiten.

 

De karakters

Goede communicatie begint met het (h)erkennen van elkaars karakters. Er is hierbij geen goed of fout! Het belangrijkste is om de positieve punten van een karakter maximaal te benutten in het team en de mindere punten te accepteren. Edgeplore categoriseert karaktereigenschappen in 4 groepen.

  • Sun: enthousiast, optimistisch, uitbundig, levendig en graag in de spotlights.
  • Fire: dominant, direct, competitief, krachtig & resultaatgericht.
  • Earth: meegaand, geduldig, Bescheiden, tactvol & oog voor detail.
  • Ice: analytics, behoudend, precies, gestructureerd & gevoelig.

De perspectieven

Om jezelf en elkaar écht beter te leren kennen, hanteert Edgeplore tijdens de teambuildingtraining 3 perspectieven. Je eigen perspectief, het perspectief van je collega’s en je daadwerkelijke gedrag. Tijdens een online spel geef je in diverse scenario’s aan wat je zelf zou doen en hoe collega’s zouden reageren in deze situatie. Hiermee meten we de eerste 2 perspectieven, die de teambuildingcoach natuurlijk daarna toelicht tijdens een korte training. Vervolgens gaan we op avontuur. De perfecte manier op het daadwerkelijke gedrag te bekijken tijdens een van de teambuildingactiviteiten en trainingen. Na de trip geven we tips om de teambuilding communicatie training ook echt toe te kunnen passen en een sterker team te vormen op langere termijn.

De fases

Edgeplore gaat uit van een aantal fases om het effect van de training te vergroten. We starten met een online game om data te verzamelen. We analyseren de data en bespreken dit tijdens een kort teamevent. Vervolgens gaan we op pad om een aantal dagen echt samen te zijn en aan het team te werken. Als laatste evalueren we het proces en geven we handvaten voor de toekomst.

Magazine aanvragen

Prachtige bestemmingen tot in detail uitgewerkt.

Durf te dromen! Ontdek in het magazine onze bestemmingen inclusief highlights, ervaringen en schitterende beelden. Maak kennis met onze trajecten en lees hoe wij reizen met impact organiseren. Waar wacht je nog op?
Magazine aanvragen

Teamversterkende trajecten

Een reis met als ultieme doel het creëren van een sterk en efficiënt team. Of dit nou is om elkaar beter te begrijpen of de juiste karakters te leren (h)erkennen. Tijdens de trip met bijbehorend traject bouwen we aan een sterk team voor jouw organisatie.

Ontdek trajecten

Blikverbredende thematrajecten

Het verbreden van de blik van jouw medewerkers door het centraal stellen van een actueel thema in het bedrijfsleven. De trip met bijbehorend traject creëert draagvlak binnen de organisatie. Welk thema spreekt het meeste aan? Cultuur, Natuur of Vitaliteit.

Ontdek trajecten